Verstuurde kaarten en brieven

Hoi Dompi,

Gefeliciflapstaart met je 74ste verhaardag. Ben je lekker verwend? Wij hebben vandaag van Kruiningen naar Wouwse plantage gefietst. En daar mee Zeeland nu al afgesloten. Het verbaasde me hoeveel Zeeland mij aan het Wad doet denken, met het brakke water, de veerponten en de eindeloze dijken. Alleen de schepen die lijken op varende steden duiden aan op een grote havenstad (Antwerpen). Ik kan niet wachten om hier samen is in de klapbanken te zitten en eindeloos te turen naar die schepen waarvan we de inhoud nooit zullen weten. En te wachten tot de volgende zal komen..

Heel veel liefs,
Jette

Ps: cadeau komt als ik terug ben!
Pps: veel mooie bollen hegjes gezien. Zo rond dat je ze zou willen
strelen


Lieve B,

Ik schrijf je vanaf een camping ten zuiden van Roosendaal. Vanochtend spraken we een prachtig oud koppel over de Watersnoodramp. Vele gesprekken gaan over het verleden. Dat is ook waarom ik vandaag jou schrijf. We kwamen bij ons café, van ons tandem, fiets avontuur vorig jaar zomer. De groene bomen die de dijk uitstaken, herkende ik van ver, zo herkende Sandra, de leuke barvrouw (weet je nog?) mij ook. “Toen was je hier met een ander meisje!” “Och jullie herken ik nog, na al die biertjes kwamen jullie de dijk niet meer op, lachen dat jullie deden!” Ik voelde me gek toen ik daar weg fietste. Hoe verleden soms plaats moet maken voor heden en toekomst. Ik ben benieuwd hoe het met je gaat?

Liefs, Talisa

Brieven: Ontvang post op je deurmat!

We schrijven je vanuit huis. De fysieke tocht is nog niet begonnen, maar het voelt nu als het moment dat je de tassen pakt, paklijsten afwerkt en je hart klopt in afwachting voor vertrek.

We zullen je brieven blijven schrijven zodat je onze ervaringen kunt blijven volgen. De volgende brief die je ontvangt zal vanuit het kwetsbare Zeeland zijn. Met onze voeten in het water, of liggend in het gras.